Mercedes-Benz

Sprinter šasije

Solidna osnova: Sprinter šasije.

On je univerzalan tako da lako možete da nađete pravu šasiju za vaše transportne potrebe: novi Sprinter, kao šasija, sa 3 dužine vozila, kao i standardnom ili dvostrukom kabinom, pruža impresivnu raznovrsnost. Njegove brojne varijante i oprema omogućavaju ekonomično ulazno vozilo, ali i bogato opremljeno vozilo.

Ovo su prednosti koje su važne: za vozila sa novim dostupnim pogonom na prednjim točkovima ostvaruje se, na primer, povoljna početna cena, dodatna korisna nosivost i niža utovarna ivica u poređenju sa vozilima sa pogonom na zadnjim točkovima. Vozači mogu da osete prednosti pametnog koncepta za rukovanje i prikaz, kao i modularnog koncepta odlaganja koji se, kao i izbor multimedijalnih sistema i sistema za asistenciju, može savršeno uskladiti sa namenom vozila. Pored svih noviteta, sačuvali smo ono što je vredno. Na primer, veliki broj pouzdanih rešenja za nadgradnju i modifikaciju mogu se koristi kasnije i bez većih izmena.

Zahvaljujući inovativnoj snazi i više od 20 godina iskustva, Sprinter na ovaj način ponovo postavlja kamen temeljac kao napredno, efikasno i pouzdano rešenje mobilnosti, koje će doprineti napretku vašeg preduzeća.

Koncept proizvoda

Lep, a još lepši za rad.

Sama kabina nove Sprinter šasije zahvaljujući svojoj masci hladnjaka karakterističnoj za Mercedes-Benz i savremenoj konfiguraciji farova predstavlja istaknuti detalj. Kokpit je takođe konstruisan na novi način i podjednako impresionira visokokvalitetnim dizajnom i izvanrednom funkcionalnošću. Na primer, sa inteligentnim, modularnim konceptom odlaganja i KEYLESS-START-om.

U standardnoj kabini se na lokaciju mogu voziti do 3 osobe, a dvostruka kabina može da primi čak i manju ekipu od 7 osoba. Spinter šasija u 3 dužine pruža odgovarajuću osnovu za brojna rešenja za nadgradnju i modifikaciju.

U dodatne prednosti se ubraja i velika ponuda varijanti pogona: u zavisnosti od profila primene i željenog ponašanja u vožnji, svoju Sprinter šasiju sa tovarnim sandukom možete da opremite pogonom na prednjim, zadnjim i pogonom na svim točkovima. Brzine mogu da se menjaju manuelno pomoću 6-stepenog manuelnog menjača ili automatski pomoću 7G-TRONIC PLUS, odnosno preko automatskog menjača 9G-TRONIC koji je jedinstven u svojoj klasi.

Umrežavanje

Vaša mobilnost 4.0.

Da bi se rad učinio što je moguće ekonomičnijim i prijatnijim, za Sprinter su na zahtev dostupni razni radio aparati, multimedijalni sistemi i rešenja za povezivanje. U zavisnosti od potreba, asortiman može da ponudi brojne opcije, od držača mobilnih telefona, preko radio aparata sa Bluetooth® interfejsom i funkcije interfona do multimedijalnog sistema sa ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, brze navigacije na hard disku, prikaza 3D mapa i funkcije integracije pametnog telefona. Rukovanje takvo da se samo može poželeti: jednostavno. Multimedijalnim sistemima se može rukovati, na primer, putem ekrana osetljivog na dodir visoke rezolucije ili Touch-Control tastera na multifunkcionalnom upravljaču. Svi elementi za rukovanje i prikaz su pristupačni i lako čitljivi.

Industrijska rešenja

Ako postoji potreba za transportom, tu je Sprinter.

Sprinter šasija za veliki broj mogućnosti: pojedinačna ili dvostruka kabina, kao i 3 dužine vozila, čine osnovu za mnoštvo varijanti. Broj se povećava sa 4 vrste motora, 3 pogonske varijante sa pogonom na prednjim, zadnjim i svim točkovima, kao i brojnom dodatnom opremom, varijantama šasije i specifičnim industrijskim rešenjima proizvođača nadogradnji. Tako možete da konfigurišete vozilo sa dozvoljenom ukupnom masom do 5.500 kg. Po potrebi, modifikacijom u tegljač sa sedlom, može da se zakači čak 5.250 kg za najveću dozvoljenu vučnu masu od 8.750 kg.

Sa preko 600 komponenata dodatne opreme, na primer za posebna rešenja voznog parka ili šasija, Sprinter šasiju možete dodatno da prilagodite svojim potrebama. Ako imate posebne industrijske zahteve, Mercedes-Benz VanSolution će Vam dati kompletna fabrička rešenja i rešenja za nadogradnju i modifikacije u okviru partnerskog programa „Mercedes-Benz VanPartner” dokazanog kvaliteta.

Bezbednost

Obezbeđuje vaš kurs uspeha.

Sprinter šasija je osmišljena za bezbednost. Solidnu osnovu za to čini školjka karoserije koja je zbog svoje konstrukcije i sastava materijala veoma stabilna.

Osim toga, postoje i brojni pomoćni sistemi. Zato što i najiskusniji vozač dolazi u situacije u kojima bi mu podrška i pomoć bile dobrodošle. Ponuda se kreće od standardnih pomoćnih sistema pri bočnom vetru do aktivnih pomoćnih sistema pri kočenju i pomoćnih sistema za održavanje pravca – oba su standardna za vozila čija je dozvoljena ukupna masa veća od 3.500 kg. U mračnim uslovima, opcioni dodatni LED farovi visokih performansi osvetljavaju kolovoz nadaleko i naširoko.

U krajnjem slučaju serijski ugrađeni vazdušni jastuk može da pomogne u zaštiti vozača kod eventualne kolizije. Na zahtev je dostupno 5 dodatnih vazdušnih jastuka za vozača i suvozača.

Ekonomičnost

Ekonomično, kada je to potrebno.

Kupovinom Sprinter vozila odlučili ste se za vozilo koje već više od 20 godina uspešno dokazuje svoju ekonomičnost. Zahvaljujući svom dokazanom kvalitetu i pouzdanosti, nova Sprinter šasija nastavlja ovu priču o uspehu. Pri tome ćete od samog početka osetiti prednosti njegove ekonomičnosti: sa atraktivnom početnom cenom za vozila i brojnim mogućnostima konfiguracije, pri čemu poručujete upravo ono što vam je zaista potrebno.

Budući da neprekidno radimo na unapređenju, naše dizel motore smo dodatno optimizovali u pogledu potrošnje. Dodatne prednosti za ekonomično poslovanje vašeg preduzeća zasnivaju se na dodatnoj korisnoj nosivosti sa opcionim glavnim rezervoarom od 50 l i opruzi zadnje osovine od staklenim vlaknima ojačane plastike (Gfk) koja je dostupna na zahtev.

Time Sprinter šasija povezuje štedljivu potrošnju goriva, funkcionalnost, kao i rešenja za nadgradnju i modifikaciju u zavisnosti od primene, u jedno zaokruženo ekonomično rešenje za mobilnost.